Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine toplantısından sonra açıklamalarda bulunuyor. "Türkiye'nin seçimlerden sonra IMF'ye gideceği yönünde rivaletler var." diyen Kalın, "Kimse bu rivayetlere itibar etmesin. Bunlar algı operasyonlarıdır. Bu operasyonlarında nereden yapıldığını biliyor, görüyoruz. Türkiye'nin IMF ile hiçbir şekilde ilişkisi, yeni bir süreci söz konusu değildir. Türkiye için IMF geride kalmıştır." dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine toplantısı sonrası açıklama yapıyor.
Kalın'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:
SURİYE'DEKİ GÜVENLİ BÖLGE
- Paydaşlarımızla konuşmayı sürdürüyoruz.
(Fırat'ın doğusu) Bu bölgeden Türkiye'ye dönük herhangi bir tehdidin, terör riskinin tekrar husule gelmesine asla müsade etmeyeceğiz.
- Münbiç ve Fırat'ın doğusunda da benzer bir modelin uygulanması için bizim temel beklentimiz, bölgenin kontrolünün Türkiye'de olması.
- Bu bölgeden herhangi bir tehdidin tekrar husule gelmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bu konudaki kararlılığımızı vurgulamak istiyorum.
- Henüz anlaşma yok. ABD ile müzakereler devam ediyor.
- (Münbiç) Yol haritasının çoktan hayata geçirilmiş olması gerekirdi. Oyalama taktiklerinin kimseye bir faydası olmayacaktır.
- "(Münbiç yol haritası) İki müttefik olarak artık yol haritasının ivedilikle, daha fazla gecikme olmadan hayata geçirilmesi hem ikili ilişkilerimiz hem bölgenin güvenliği hem de Suriye'deki süreç açısından büyük önem arz ediyor.
- ABD ile "güvenli bölge" konusunda anlaşma olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bu konuda müzakerelerin devam ettiğini bildirdi.
DOĞU AKDENİZ KONUSU
- (Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmaları) Türkiye'yi Antalya körfezine hapsetmeye çalışan yaklaşımların kabul edilebilir olmadığını ifade etmek istiyorum.
IMF AÇIKLAMASI
- KOBİ'lere desteklerimiz devam edecek.
- Ocak ayı itibariyle ticaret hacmimiz yüzde 6,3'lük bir artış gösterdi ki bu Türk sanayicisinin ve üreticisinin dünya pazarlarına erişiminin ne kadar güçlendiğini, arttığını bir defa daha gösteriyor.
- Son günlerde speküle edilen konuya değinmek isterim. Türkiye'nin seçimlerden sonra IMF'ye gideceği yönünde rivaletler var. Bunlar tamamen Türk ekonomisiyle ilgili algıyı bulandırmaya dönük algı operasyonlarıdır. Bu operasyonların nereden yapıldığını da az çok tahmin ediyoruz ve nerelerden geldiğini de görüyoruz. Bunların izlediğimizi de bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Türkiye'nin IMF ile hiçbir şekilde ilişkisi, yeni bir süreci söz konusu değildir. Türkiye için IMF geride kalmıştır.
ASKERLİ KSÜRESİNE YENİ DÜZEN
- 4 Prensip üzerinde çalışmalar devam ediyor.
- Bedelli askerliğe şuan 635 bin kişi başvurdu. Yeni askerlik modeli üzerinde çalışılıyor. Bunu daha da çeşitlendiren, 6-9-12 ay gibi zaman dilimlerine yayılabilecek çalışmalar var. 4 tane temel prensip var. Birisi, öngörülebilirlik. İkincisi ihtiyaçlar. Üçüncüsü yükümlülerin eğitimi meselesi. Dördüncüsü ise sürekliliği. Bununla ilgili bir hazırlık yapılıyor. İl sonuçlar kabineye sunuldu.
ERDOĞAN- BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ
Her zaman görüşebilirler. Bu 19 Şubat öncesi ya da sonrası olabilir. Zaman zaman yüz yüze zaman zaman telefonla görüşüyorlar. Bir randevu sabitlenmiş değil. Önümüzdeki günlerde görüşebilirler.
ABD'NİN INF'DEN ÇEKİLMESİ
- Karşılıklı suçlamalarla iki tarafın da çekilmesi endişe verici.
- Yeni bir silah yarışına giriliyor gibi bir havanın oluşması hepimiz için endişe vericidir.
FETÖ İLE MÜCADELE
- 11 pilotun gözaltına alınması konusunu hukuk devleti açısından değerlendirmemiz lazım.
- Bu kişilerle ilgili soruşturma bugüne kadar devam ettirildi, karar bugün alındı. Bundan sonra da benzer şeyler olabilir.
- Keyfi, kanıtsız kimse içeri alınmıyor.
This comment has been removed by the author.
ReplyDeletefdfdfd
ReplyDelete